Promenadni koncert u Novom Sadu

Utorak, 15.4.2014 | Aktuelnosti

Povodom predstojećeg Dana Vojske Srbije, danas je u Novom Sadu vojni orkestar iz Niša održao promenadni koncert duž najpoznatijeg novosadskog šetališta, Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom. Mnogobrojni Novosađani, koje je na ulice izmamilo lepo vreme, sa oduševljenjem i neskrivenim simpatijama pratili su nastup vojnog orkestra sastavljenog od 20 iskusnih muzičara pod dirigentskom palicom kapetana Dejana Đorđevića.

Povodom predstojećeg Dana Vojske Srbije, danas je u Novom Sadu vojni orkestar iz Niša održao promenadni koncert duž najpoznatijeg novosadskog šetališta, Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom.

Mnogobrojni Novosađani, koje je na ulice izmamilo lepo vreme, sa oduševljenjem i neskrivenim simpatijama pratili su nastup vojnog orkestra sastavljenog od 20 iskusnih muzičara pod dirigentskom palicom kapetana Dejana Đorđevića.

U četrdestak minuta, najpoznatijim ulicama grada smenjivali su se tonovi najpoznatijih srpskih marševa kao što su „Kraljeva garda“, „Aleksandar Prvi“, „Gardijski marš“, „Moja domovina“, „Vojvoda Stepa“, nezaobilaznog „Marša na Drinu“ i drugih iz bogatog repertoara ovih svojevrsnih čuvara tradicija srpske koračnice. Izvođenje svake numere građani su propratili burnim aplauzima i povicima oduševljenja.

Iako orijentisan pretežno na izvođenje koračnica, u repertoaru Vojnog orkestra „Niš“ nalazi se i veći broj starih srpskih narodnih pesama.

Povezane vesti