Predstavljen novi izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva

Sreda, 22.8.2018 | Međunarodna saradnja

U Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije danas je predstavljen novoimenovani izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Beogradu pukovnik Nik Ilić.

Načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Ilija Todorov razgovarao je danas, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, sa odlazećim izaslanikom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u našoj zemlji pukovnikom Sajmonom Ficgibonom i njegovim naslednikom na tom mestu pukovnikom Nikom Ilićem.

U razgovoru sa britanskim oficirima general Todorov je ocenio da je trenutno stanje odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije u oblasti odbrane najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja. On se posebno zahvalio na britanskoj podršci u okviru Programa PELT i donaciji po pitanju opremanja Centra za učenje engleskog jezika u sastavu Generalštaba Vojske Srbije.

Uz želje za uspeh u daljoj karijeri, general Todorov je zahvalio pukovniku Ficgibonu na saradnji, a pukovniku Iliću je poželeo dobrodošlicu u našu zemlju uz nadu da će se, tokom njegovog boravka u Srbiji, vojno-vojna saradnja dveju zemalja još više unaprediti.

Pukovnik Ilić je danas predstavljen i u Vojnoobaveštajnoj agenciji i Upravi za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane.

Povezane vesti