Načelnik Generalštaba u obilasku Treće brigade kopnene vojske

Četvrtak, 23.5.2019 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović realizovao je obilazak jedinica Treće brigade kopnene vojske koje su razmeštene u Nišu, Prokuplju, Kuršumliji i Zaječaru.

General Mojsilović je tokom dvodnevnog obilaska i u razgovoru sa pripadnicima Treće brigade ostvario uvid u stanje operativnih sposobnosti i kvalitet organizacije života i rada u ovoj jedinici Kopnene vojske.

Vojnici i starešine iz bataljona i diviziona Treće brigade su tokom posete demonstrirali zavidan nivo sposobnosti, spremnosti i veštine u rukovanju borbenim sredstvima kojima raspolažu. Prikazani su izuzetna obučenost i opremljenost pešadijskih, oklopnih, mehanizovanih, artiljerijskih, izviđačkih, inžinjerijskih i jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, kao i kapaciteti radionica za laki remont sredstava.

O stanju u Trećoj brigadi kopnene vojske referisao je komandant brigadni general Slađan Stamenković, a tokom obilaska u pratnji generala Mojsilovića su bili zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i načelnici uprava Generalštaba za operativne poslove i ljudske resurse general-major Želimir Glišović i brigadni general Savo Iriškić.

Povezane vesti