Borci sa Košara u Komandi Kopnene vojske

Petak, 3.11.2017 | Aktuelnosti

Borci sa Košara, koje je predvodio potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, posetili su Spomen-sobu u Komandi Kopnene vojske u Nišu. Njih je primio komandant KoV general-potpukovnik Milosav Simović.

Evocirajući uspomene iz 1998. i 1999. godine, kada su pripadnici karaule „Košare“ branili Srbiju, potpukovnik Dimčevski je rekao da su najveći teret u oružanim sukobima na Kosovu i Metohiji 1998. godine i tokom NATO agresije 1999. godine, podneli vojnici na služenju vojnog roka.

On se zahvalio Komandi Kopnene vojske na čelu sa komandantom general-potpukovnikom Simovićem što su izgradnjom spomen-sobe, a posebno uklesanim imenima u Bogoslužbenom prostoru Obnovljenja hrama Svetog velikomučenika Georgija u Komandi Kopnene vojske, uvaženi svi stradali vojnici sa Košara, Paštrika, svi vojnici i starešine Niškog i Prištinskog korpusa Treće Armije, kao i svi pripadnici tadašnje Vojske Jugoslavije iz drugih formacijskih sastava, koji su položili živote na Kosovu i Metohiji.

Pomen poginulim junacima sa Košara u bogoslužbenom prostoru Komande Kopnene vojske služio je vojni sveštenik protonamesnik kapetan Đorđe Dimić. 

Povezane vesti