Prikaz aktivnosti Petog logističkog bataljona Centralne logističke baze

Sreda, 1.3.2017 | Obuka

U kasarnama „Kneževac” i „Vasa Čarapić” u Beogradu, danas je prikazan deo zadataka i aktivnosti koje realizuje Peti logistički bataljon Centralne logističke baze.

Prikazu su prisustvovali slušaoci 63. klase Komandno-štabnog usavršavanja, modula logistike, u okviru naučno – stručne posete, sa nastavnikom katedre logistike, potpukovnikom Epler Igorom.

Ovom prilikom prikazan je rad odeljenja za održavanje ubojnih sredstava, odeljenja za održavanje raketne tehnike, odeljenja za održavanje mototehnike i odeljenja vučnih vozova.

Najveću pažnju privukla je oprema ekipe za održavanje ubojnih sredstava, kao i praktičan rad prilikom pretrage terena metalodetektorom i postupak prilikom nailaska na neeksplodirana ubojna sredstva. Tom prilikom je izvršena i demonstracija uništenja neeksplodiranog ubojnog sredstva.

Odeljenje vučnih vozila čete za transport prikazalo je utovar neispravnog motornog vozila na vučne vozove, pripremu za transport i postupak prevoženja takvih vrsta sredstava. 

Komandant Petog logističkog bataljona, potpukovnik dr Velibor Jovanović naglasio je da u bataljonu ima značajan broj radnih mesta sa povećanim rizikom za bezbednost i zdravlje na radu, među kojima su i radna mesta članova ekipa čiji je rad prikazan, te da je težište prilikom realizacije zadataka upravo na bezbednosti u radu i zaštiti života i zdravlja ljudi.

Slušaoci i nastavnik katedre logistike su izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku da sagledaju praktične radnje ekipa na realizaciji specifičnih logističkih zadataka i da će im stečeno znanje značajno koristiti u daljem radu i na novim dužnostima nakon završetka školovanja. 

Povezane vesti