Ministar Stefanović posetio Generalštab Vojske Srbije

Petak, 30.10.2020 | Aktuelnosti
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović posetio je danas Generalštab Vojske Srbije. Ministra odbrane je ispred počasnog stroja Garde dočekao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sa članovima Kolegijuma.
 
U okviru prve posete ministra odbrane Generalštabu održan je sastanak tokom kojeg je načelnik Generalštaba predstavio organizaciju i ključne zadatke Vojske Srbije i referisao o operativnim sposobnostima Vojske Srbije.
 
— Izuzetna mi je čast što mogu da rukovodim jednim sistemom kakav je Ministarstvo odbrane i što mogu da dam doprinos da Vojska Srbije bude još opremljenija, u još boljem stanju i naravno da opravdam poverenje predsednika Vučića, koji je vrhovni komandant naše vojske — istakao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, veoma je značajno da u narednom periodu imamo dodatno opremanje Vojske, da uložimo novac i da unapredimo sve sposobnosti koje Vojska ima, da podignemo njenu borbenu gotovost, njene mirnodopske sposobnosti i da Vojska Srbije još efikasnije nastavi da bude garant bezbednosti i stabilnosti našeg regiona i sigurnosti naše zemlje. Kako je naveo, bila mu je čast što je na današnjem sastanku imao priliku da se upozna sa najznačajnijim zadacima Vojske Srbije.

Povezane vesti