General Diković razgovarao s načelnikom Uprave inžinjerije OS Ruske Federacije

Petak, 24.11.2017 | Međunarodna saradnja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa načelnikom Uprave inžinjerije OS Ruske Federacije, general-potpukovnikom Jurijem Mihailovičem Stavickim.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa načelnikom Uprave inžinjerije Oružanih snaga Ruske Federacije, general-potpukovnikom Jurijem Mihailovičem Stavickim, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Vojsci Srbije.

Generali Diković i Stavicki razgovarali su o bilateralnoj vojnoj saradnji dveju zemalja i zajednički konstatovali da se saradnja razvija u svim oblastima od zajedničkog interesa.  Na sastanku je posebno bilo reči o saradnji u oblasti inžinjerije kroz školovanje, zajedničku obuku, vežbe i takmičenja, kao i razmenu instruktora i predavača.

Tokom posete Vojsci Srbije, general Stavicki juče je, zajedno sa načelnikom Uprave za operativne poslove Generalštaba brigadnim generalom Duškom Žarkovićem, posetio Komandu Kopnene vojske i deo inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske. 

U Komandi Kopnene vojske rusku delegaciju primio je zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović. Dvojica generala razgovarali su o dosadašnjoj saradnji, učešću naše vojske na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji i mogućnostima unapređenja dalje saradnje u oblasti obuke.

U nastavku posete Vojsci Srbije general Stavicki obići će danas Prvi pontonirski bataljon Rečne flotile u kasarni „Mačvanski partizanski odred” u Šapcu, gde će prisustvovati praktičnom prikazu rada pontonirskog bataljona na pokretnom prevoženju sredstava ratne tehnike preko reke.

Povezane vesti