Sastanak načelnika Generalštaba s komandantom Kfora

Četvrtak, 23.8.2018 | Međunarodna saradnja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković susreo se danas na niškom vojnom aerodromu sa komandantom Kfora general-majorom Salvatoreom Kuočijem.

Generali Diković i Kuoči su razgovarali o saradnji Vojske Srbije i Kfora i aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Autonomnoj Pokrajini Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije sa KiM.

Uz ocenu da je bezbednosna situacija na prostoru Kosova i Metohije složena, general Diković je istakao da Vojska Srbije međunarodne snage na KiM prepoznaje kao važan faktor stabilnosti i garant bezbednosti za stanovništvo i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa u pokrajini.

Sastanci načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa komandatom Kfora se održavaju redovno. Reč je o susretima na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande Kfora i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije. Sastanci Zajedničke komisije se redovno održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.

Povezane vesti