Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Petak, 28.8.2020 | Obuka
U Centru za obuku Vojske Srbije u Valjevu realizovana je evaluacija individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2020“.

Nakon šestonedeljne individualne obuke, tokom koje su se teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim naoružanjem, realizovali sva programska gađanja i savladali fizičku proveru, vojnici su spremno dočekali proveru obučenosti.

Na završnom ispitu individualne osposobljenosti vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke prikazali stečena znanja, sposobnosti i veštine na sredstvima za koja su se obučavali. 

Instruktorima obuke koji su izvršili proveru vojnici su prikazali osposobljenost za izvođenje taktičkih radnji u okviru grupe i tima u napadu i odbrani, za izvršavanje zadataka u sastavu izviđačke patrole, kao i za rukovanje puškomitraljezom, ručnim raketnim bacačem, snajperskom puškom, poluautomatskim i automatskim pištoljem. 

Ova generacija vojnika je na proveri pokazala odlične rezultate, a služenje vojnog roka nastaviće u jedinicama Vojske Srbije gde će se obučavati za kolektivne zadatke.

Povezane vesti