Čestitka predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane

Utorak, 24.12.2019 | Kultura i tradicija

Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida.

Pre više od jednog veka vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu. U to vreme Srbija je bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet zemalja u svetu koja je tokom opsade Skadra 1913. godine upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.

Dostojanstveno čuvajući uspomenu na vaše prethodnike, profesionalnim izvršavanjem zadataka iz dana u dan opravdavate epitet „čeličnih krila naše armije", koji vas krasi.

Rezultati koje postižete, kao i aktivno učešće na međunarodnim vojnim vežbama konstantno podižu nivo operativnih i funkcionalnih sposobnosti, doprinoseći afirmaciji vašeg vida i jačanju ugleda Vojske Srbije u celini.

U periodu za nama država je uložila i ulaže velike napore, najveće u poslednje skoro četiri decenije, da nabavkama aviona, helikoptera, sistema protivvazduhoplovne odbrane, ali i stručnom obukom i osposobljavanjem pripadnika vašega vida, kao i povećanjem ličnih primanja i stambenim zbrinjavanjem ojača naš RV i PVO kao hrabrog čuvara našeg neba, uvek spremnog da brani politiku nezavisnosti i vojnu neutralnost Republike Srbije.

Čestitam vam praznik, siguran da ćete predstojeće obaveze i planirane zadatke koji pred pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane postavljaju nove i složene zahteve, zahvaljujući visokom stepenu profesionalizma, uspeti uspešno da realizujete.

Povezane vesti