Obilazak jedinica Vojske Srbije u Kuršumliji i Prokuplju

Ponedeljak, 31.5.2021 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas deo jedinica Vojske Srbije u garnizonu Prokuplje i garnizonskom mestu Kuršumlija.

Tokom obilaska, general Mojsilović je sagledao organizaciju života i rada, stanje, operativne i funkcionalne sposobnosti jedinica 3. brigade Kopnene vojske i 224. centra za elektronska dejstva u kasarnama „Toplički ustanak“ i „Ratko Pavlović Ćićko“.

Komandanti bataljona i diviziona razmeštenih u ovim kasarnama izvestili su o stanju u svojim jedinicama, stepenu realizacije težišnih zadataka i planovima za predstojeći period.

Načelnik Generalštaba je ovom prilikom informisao pripadnike jedinica o aktuelnom stanju u Vojsci Srbije, prioritetima razvoja i planovima za dalje unapređenje operativnih sposobnosti i materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović odao je priznanje pripadnicima 3. brigade Kopnene vojske i 224. centra za elektronska dejstva na odanosti otadzbini i vojnom pozivu i profesionalnom izvršavanju zadataka od vitalnog značaja za Vojsku Srbije i bezbednost Republike Srbije.

Povezane vesti