Čestitke povodom praznika službe telekomunikacija i Brigade veze

Četvrtak, 20.9.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović čestitao je praznik pripadnicma službe telekomunikacija i Brigade veze.

ČESTITKA PRIPADNICIMA SLUŽBE TELEKOMUNIKACIJA
POVODOM 20. SEPTEMBRA – DANA SLUŽBE


Povodom 20. septembra – Dana službe telekomunikacija, pripadnicima službe telekomunikacija upućujem srdačne čestitke.

Tradiciju dugu preko jednog veka uspešno baštinite od davne 1916. godine kada je na predlog ministra vojnog prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević odobrio Uredbu o vojnom telegrafu, na osnovu koje su jedinice veze izdvojene iz sastava roda inžinjerije, prerasle u jedinicu ranga bataljon – puk, a veza je postala samostalan rod vojske.

Razvoj telekomunikacionih tehnologija svakim danom dobija sve veći značaj u oblasti savremenog ratovanja i komandovanju, a rad vaše službe omogućuje pravovremeno prikupljanje, obradu, prenos, razmenu i zaštitu podataka, što bitno utiče na brzinu donošenja odluka, izbor objekata dejstva i sinhronizaciju borbenih aktivnosti.

Sa željom da i ubuduće uspešno realizujete postavljene ciljeve i zadatke i date pun doprinos očuvanju telekomunikacija, čestitam vam praznik.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović



ČESTITKA PRIPADNICIMA BRIGADE VEZE
POVODOM 20. SEPTEMBRA – DANA JEDINICE


Svim pripadnicima Brigade veze upućujem srdačne čestitike povodom 20. septembra – Dana jedinice.

Odgovornim izvršavanjem zadataka izgradili ste savremenu jedinicu veze koja postiže zapažene rezultate u radu i obezbeđuje uspešno funkcionisanje telekomunikaciono-informacionog sistema u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije.

Uveren sam da ćete i u narednom periodu profesionalnim radom i izvršavanjem zadataka iz svoje nadležnosti dati pun doprinos razvijanju morala, unapređenju službe telekomunikacije i jačanju operativnih sposobnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović

Povezane vesti