Predstavljen novi izaslanik odbrane Slovenije

Sreda, 24.10.2018 | Međunarodna saradnja

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas u Beogradu sa dosadašnjim i novoimenovanim izaslanikom odbrane Slovenije u našoj zemlji.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković primio je danas dosadašnjeg i novoimenovanog izaslanika odbrane Republike Slovenije u Beogradu pukovnike Damjanu Jurkovič i Dušana Toša.

General Cvetković je u razgovoru sa pukovnicima Slovenačke vojske istakao značaj koji naša zemlja poklanja vojnoj saradnji sa Slovenijom i izrazio spremnost za dalje unapređenje saradnje, koja poslednjih godina ponovo dobija na intenzitetu. On je pukovniku Jurkovič zahvalio na profesionalnom radu i njenom ličnom doprinosu razvoju odnosa dveju vojski, a pukovniku Tošu poželeo dobrodošlicu u Srbiju i uspeh na novoj dužnosti.

Pukovnik Dušan Toš, koji na dužnost u izaslanstvu u Beogradu dolazi sa mesta načelnika Odeljenja za multilateralne odnose i vojnu diplomatiju u Ministarstvu odbrane Slovenije, predstavljen je danas i u Vojnoobaveštajnoj agenciji i Upravi za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane.

Povezane vesti