Svečanost povodom formiranja Operativne uprave Generalštaba

Sreda, 3.6.2020 | Aktuelnosti
U kasarni „Banjica 2“ u Beogradu danas je održana svečanost povodom formiranja Operativne uprave (J-3) Genеralštaba Vojske Srbije, kojoj je prisustvovao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, sa saradnicima.

Uz čestitke pripadnicima Operativne uprave (J-3) na uspešnoj realizaciji organizacijskih promena, načelnik Generalštaba je istakao je da je ova uprava ključna za planiranje operativne upotrebe Vojske Srbije u svim misijama, dodajući da očekuje, da će uz kvalitetan kadar kakav poseduje i adekvatan rad uprava uspeti da odgovori svim zadacima koji se pred nju postave.

Operativna uprava (J-3) formirana je, u okviru organizacijskih promena Generalštaba Vojske Srbije, preformiranjem i preimenovanjem dosadašnje Uprave za operativne poslove. 

Novoformirana uprava objedinila je najveći deo zadataka iz operativne funkcije u sistemu odbrane, a novom organizacijom objedinjeno je planiranje upotrebe snaga Vojske Srbije u zemlji i inostranstvu, kao i praćenje angažovanja snaga u operacijama.

Povezane vesti