Vojska preuzela kontrolu nad prihvatnim i centrima za azil

Sreda, 18.3.2020 | Aktuelnosti
Na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije je od danas angažovana na kontroli i obezbeđenju prihvatnih i centara za azil u našoj zemlji.

Radi sprečavanja nekontrolisanog kretanja lica koja mogu biti nosioci virusa i samovoljnog napuštanja centara za azil i prihvatnih centara, snage Vojske Srbije će, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije, vršiti pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje ovih objekata.

Snage Vojske Srbije su raspoređene u centre za azil u Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači, te u prihvatne centre u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Bosilegradu, Pirotu, Obrenovcu, Adaševcima, Šidu, Principovcu, Somboru, Kikindi i Subotici.

Vojska Srbije je kontrolu nad prihvatnim i centrima za azil preuzela kako bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svoje resurse mogli da posvete kontroli poštovanja mera Vlade Republike Srbije o zabrani i ograničenju kretanja.

Vojska Srbije je od uvođenja vanrednog stanja angažovana i na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola potencijalno zaraženih i lečenje obolelih od COVID-19, kao i većih aerodroma i autobuskih stanica.
Ključne reči

Povezane vesti