Proslava praznika komandi za razvoj Rasinske i Timočke brigade

Petak, 18.10.2019 | Kultura i tradicija
Vojne svečanosti povodom Dana Komande za razvoj Rasinske brigade i Dana Komande za razvoj Timočke brigade održane su danas u Kruševcu i Zaječaru uz prisustvo aktivnih i penzionisanih pripadnika i brojnih zvanica.

Pripadnici Komande za razvoj Rasinske brigade su u kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ priredili svečanu akademiju povodom dana jedinice, koji se obeležava 19. oktobra u spomen na dan kada je srpska vojska 1918. godine oslobodila Kruševac u Prvom svetskom ratu.

Povodom praznika su nagrađeni i pohvaljeni istaknuti pripadnici jedinice, upriličen je kulturno-umetnički program i organizovan obilazak spomen-sobe brigade.

U kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru je održana svečanost povodom Dana Komande za razvoj Timočke brigade, koji se obeležava 19. oktobra u spomen na dan kada je, 1918. godine, ulaskom francuskog generala Gambete oslobođen Zaječar u Prvom svetskom ratu.

Na svečanoj akademiji organizovanoj povodom praznika, najboljim pripadnicima brigade i institucijama sa kojima jedinica sarađuje uručene su nagrade, pohvale i zahvalnice. Organizovan je i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme i priređen kulturno-umetnički program.

Povezane vesti