Čestitke povodom Dana informatičke službe i Dana CKISIP-a

Četvrtak, 20.2.2020 | Kultura i tradicija

Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA INFORMATIČKE SLUŽBE, POVODOM 21. FEBRUARA – DANA SLUŽBE


Pripadnicima informatičke službe čestitam 21. februar – Dan službe. 

Razvoj informatičke službe datira još od 1963. godine kada je na današnji dan formiran Centar za obradu podataka koji je ubrzo bio opremljen prvim računarskim sistemom UNIVAC-1004. 

Informatička služba je sve više prisutna i nezamenljiva u razmeni informacija u savremenom ratovanju i preduslov je za uspešno komandovanje i ishod rata. 

Čestitam vam praznik uz želju da nastojite da se stalno usavršavate i pratite razvoj informacionih tehnologija, softvera i hardvera, čime umnogome doprinosite razvoju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović



Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA CENTRA ZA KOMANDNO-INFORMACIONE SISTEME I INFORMATIČKU PODRŠKU POVODOM 21. FEBRUARA – DANA CENTRA


Povodom 21. februara – Dana Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku,  pripadnicima Centra upućujem srdačne čestitke.

Dugi niz godina čuvate tradiciju Centra za obradu podataka Jugoslovenske narodne armije, odnosno slavite dan kada je instaliran prvi računar u tadašnjoj vojsci.

Zahvaljujući svojim znanjima i sposobnostima, kroz unapređenje postojećih i uvođenje novih informacionih sistema, dajete pun doprinos efikasnom donošenju odluka i komandovanju, što kao rezultat utiče na jačanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije u celini.

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha u daljem radu.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti