Obilazak Garde Vojske Srbije

Petak, 16.10.2020 | Iz jedinica
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas u kasarni „Dedinje“ pripadnike Garde Vojske Srbije koji se angažuju za davanje vojnih počasti i obezbeđenje objekata od vitalnog značaja za sistem odbrane. 

Tokom današnjeg obilaska, ministru odbrane prikazani su automobili i motocikli iz voznog parka te jedinice, a ministar je obišao i taktičko-tehničkih zbor naoružanja i opreme Garde Vojske Srbije.

— Pripadnici naše Garde su ono što naši gosti prvo vide. Pripadnici Garde svojim ponašanjem, svojim izgledom, svojom obukom pokazuju koliko je Vojska obučena i koliko je opremljena. Kada dođu gosti iz inostranstva, mi sa ponosom pokažemo ove momke i devojke, ali oni nisu samo počasna jedinica, za razliku od mnogih drugih vojski, oni su jedinica koja ume da se bori, jedinica koja ima bogatu ratnu prošlost i jedinica koja se neprekidno priprema da čuva svoju zemlju — izjavio je ministar Vulin.

Prema rečima ministra odbrane, uloženo je u bolju opremu gardista naše vojske, sredstva koja koriste, a sa tim ulaganjima će se nastaviti i ubuduće.

— Nisu oni samo najlepši i najviši, oni su i borci i pripadnici Vojske koja uvek može i hoće da brani svoju zemlju i svoj narod — poručio je ministar Vulin.

Povezane vesti