Prijem za sportiste Vojske Srbije

Utorak, 10.9.2019 | Sport u Vojsci

Nakon uspeha i osvajanja odličja na nedavno održavnom Svetskom kupu u streljaštvu u Rio de Žaneiru i 11. CISM futsal kupu u Skoplju, za sportiste Vojske Srbije danas je ministar odbrane Aleksandar Vulin priredio prijem u zgradi starog Generalštaba.

Ministar Vulin čestitao je sportistima osvojene bronzane medalje, pohvalivši požrtvovanje i trud koji je svaki pojedinac pokazao u želji da dostojno predstavi svoju zemlju i Vojsku Srbije na takmičenjima. On je istakao da će se podrška i ulaganje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u sport u vojsci nastaviti, a vojnim sportistima omogućiti najbolji mogući uslovi za pripreme i usavršavanje.

Iz Rio de Žaneira, sa Svetskog kupa u streljaštvu, Jasmina Milovanović donela je bronzanu medalju koju je osvojila u disciplini gađanje vazdušnim pištoljem. U jakoj konkurenciji, među više od 100 takmičara, Jasmina je uspela da osvoji ne samo treće mesto, već i kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što je ujedno prva viza za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za nastup na tom prestižnom takmičenju.
 
– Želim da zahvalim Ministarstvu odbrane i Vojnoj akademiji na odličnim uslovima koje su obezbedili za pripreme. Streljana na 25 metara i vazdušna streljana stvarno su odlične i zadovoljavaju sve potrebe za trening i usavršavanje rezultata – istakla je Jasmina Milovanović.

Futsal reprezentacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 11. CISM futsal kupu u Skoplju osvojila je treće mesto. Kapiten reprezentacije major Milenko Cimbaljević takođe je pohvalio uslove za treniranje koje su sportisti Vojske Srbije imali na Vojnoj akademiji i istakao sportski duh i zajedništvo svih članova ekipe tokom takmičenja.
 
– U Skoplju je takmičenje bilo dobro organizovano. Ostale reprezentacije bile su odlične.  Isto kao i mi, svi se predano pripremaju za taj turnir – rekao je major Cimbaljević.
Ključne reči

Povezane vesti