Učešće na Beogradskoj NATO nedelji

Sreda, 22.7.2020 | Aktuelnosti
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uzeo je učešće na 8. Beogradskoj NATO nedelji, održanoj u organizaciji Centra za evroatlantske studije.

General Mojsilović je, putem video-linka, učesnicima ovogodišnje konferencije predstavio široki spektar aktivnosti Vojske Srbije preduzetih na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid 19, kao i dosadašnju saradnju Vojske Srbije i Kfora. 

Govoreći o funkcionisanju Vojske Srbije u uslovima pandemije, general Mojsilović je istakao da je pravovremenom reakcijom na svim nivoima očuvana operativna sposobnost Vojske Srbije i obezbeđeno potpuno i nesmetano izvršavanje zadataka i pružanje pomoći organima civilnih vlasti u skladu sa odlukom predsednika Republike Srbije. 

Kada je reč o odnosima sa Kforom, general Mojsilović je istakao da će Vojska Srbije i u narednom periodu težiti unapređenju dijaloga i partnerske saradnje zasnovane na zajedničkim vrednostima, međusobnom razumevanju i reciprocitetu radi zajedničke podrške dijalogu na političkom nivou i doprinosa očuvanju mira i stabilnosti, ne samo u Republici Srbiji, već i u regionu.

Povezane vesti