General Diković obišao sajam naoružanja i opreme „Partner 2013“

Petak, 28.6.2013 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetio je danas 6. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2013“.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetio je danas Šesti međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2013“. On je u pratnji načelnika Uprave za odbrambene tehnologije brigadnog generala prof. dr Bojana Zrnića, načelnika Uprave za planiranje i razvoj general-majora Dušana Stojanovića i pomoćnika direktora „Jugoimporta – SDPR“ Nenada Miloradovića, obišao većinu izloženih sredstava naoružanja i vojne opreme.

General Diković se posebno zadržao u centralnom delu sale 1 Beogradskog sajma, gde su bila izložena sredstva naoružanja i vojne opreme koja su proizvod domaćeg razvoja. O sredstvima su generala Dikovića  detaljno upoznali predstavnici Vojnotehničkog instituta i „Jugoimporta-SDPR“.

U okviru sajma naoružanja juče je održana radionica „Prednosti korišćenja NATO kodifikacionog sistema“ koju je realizovala Direkcija za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju Sektora za materijalne resurse MO zajedno sa predstavnicima NATO Agencije za podršku (NSPA).

Osnovni cilj radionice bio je da se preduzeća odbrambene industrije  i privredna društva što više zainteresuju kako bi se uključili u NATO kodifikacioni sistem i na taj način naša privreda dobila bolju šansu za plasman svojih proizvoda.

Šesti međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2013“ završava se danas.

Povezane vesti