Pripreme gardista Vojske Srbije za Paradu pobede u Moskvi

Subota, 20.6.2020 | Međunarodna saradnja
Gardisti Vojske Srbije, simbolično njih 75, onoliko koliko je godina prošlo od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uveliko se pripremaju da pod zastavom Republike Srbije ponosno prodefiluju moskovskim Crvenim trgom na Paradi pobede, 24. juna.

Vojna parada tradicionalno se održava na mestu gde je Crvena armija 1945. godine proslavila pobedu nad fašističkim silama Osovine. 

Gardisti Vojske Srbije visoko su motivisani da svoju otadzbinu, koja je uvek bila na pravoj strani istorije, predstave na najbolji način. Početne pripreme za Paradu pobede realizovane su u Beogradu, u kasarni “Dedinje”, nakon čega naši gardisti od 12. juna realizuju dvonedeljne pripreme u Ruskoj Federaciji uz intenzivna uvežbavanja strojevih radnji i fizičku obuku, kako bi učešće u svečanom defileu pešadijskih ešelona bilo pripremljeno do perfekcije. 

Od kako su doputovali u Rusku Federaciju gardisti su imali zajednička uvežbavanja sa ostalim učesnicima vojne parade na poligonu Alabino i uvežbavanje na Crvenom trgu.

Vojne parade zauzimaju posebna mesta u srcima gardista, jer pružaju priliku da se sretnu sa najelitnijim sastavima inostranih oružanih snaga i zajedno testiraju strojevu izgrađenost, vojničke vrline i posvećenost vojnom pozivu.

Povezane vesti