Poseta komandanta Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije

Četvrtak, 16.5.2019 | Međunarodna saradnja

U okviru posete Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, komandant Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije general-pukovnik Aleksandar Aleksandrovič Žuravljov sastao se juče u Nišu sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

Generali Simović i Žuravljov su razgovarali o daljem razvoju saradnje naše Kopnene vojske i Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije, pre svega u domenu obuke. Bilo je reči i o učešću pripadnika Kopnene vojske na taktičkoj vežbi jedinica Zapadnog vojnog okruga planiranoj za drugu polovinu ove godine.

Delegacija Zapadnog vojnog okruga posetila je kasarnu „Mija Stanimirović“ u Nišu, gde je prisustvovala prikazu obuke dela jedinica Treće brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade, i bazu „Jug“, gde su gostima iz Rusije prikazani kapaciteti Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije.

Tokom posete Srbiji, general Žuravljov je imao odvojene sastanke sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem prilikom kojih je potvrđena opredeljenost za dalje unapređenje saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije.

Povezane vesti