Pripadnici Treće brigade na obuci u Nemačkoj

Ponedeljak, 22.5.2017 | Obuka

Šesnaest pripadnika inžinjerijske čete opšte namene 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske nalazi se na obuci u upravljanju i rukovanju inžinjerijskim mašinama koja se izvodi u Nemačkoj.

Šesnaest pripadnika inžinjerijske čete opšte namene 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske iz Prokuplja, nalazi se na desetodnevnoj obuci u upravljanju i rukovanju inžinjerijskim mašinama u okviru vežbe „SAPPERSHOCK 2017“ koja se izvodi u centru za obuku Hohenfels u Nemačkoj.

Naši vojnici se obučavaju za izvršenje zadataka na dozeru, grejderu i kopaču koji trebaju da budu predmet donacije našoj vojsci od Evropske komande oružanih snaga SAD, a oficiri se upoznaju sa procesima donošenja odluke i komandirskim procedurama.

Obuka u Hohenfelsu predstavlja nastavak zajedničke obuke pripadnika 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske i 15. inžinjerijskog bataljona Evropske Komande Oružanih snaga SAD koja je izvedena u aprilu ove godine u bazi „Jug“, na poligonu „Borovac“ i strelištu ,,Vrtogoš”. 

Povezane vesti