Orden Republike Srpske Vojsci Srbije

Petak, 29.6.2018 | Aktuelnosti

Za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa i međudržavne saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dodelio je Vojsci Srbije Orden Republike Srpske na lenti.

Najviše državno odličje koje Republika Srpska dodeljuje, danas je u Palati Republike u Banjaluci, na prijemu povodom Vidovdana, predsednik Dodik uručio načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću

Predsednik Dodik je rekao da mu je čast da povodom Vidovdana dodeli odlikovanja u ime Srpske, institucijama i pojedincima koji su dali doprinos očuvanju Srpske, koja ceni doprinos i saradnju.

– Mnogi pojedinci i institucije izabrani su za dodelu odlikovanja jer želimo da im na ovaj način pokažemo da nisu zaboravljeni, rekao je Dodik.

Ordenom Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa i međudržavne saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, predsednik Dodik odlikovao je Vojsku Srbije, te Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Povezane vesti