Zajednička sednica kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba

Četvrtak, 5.10.2017 | Aktuelnosti

Zajednička sednica kolegijuma ministra odbrane i proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas u Domu Garde na Topčideru.

Pored redovnog referisanja o ključnim aktivnostima i stanju u sistemu odbrane, akcenat sednice bio je na upoznavanju ministra odbranenačelnika Generalštaba Vojske Srbije sa tokom priprema za realizaciju prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu „Batajnica“ – „Sloboda 2017“, koji će biti deo obeležavanja Dana oslobođenja Beograda, 20. oktobra.

Na zajedničkoj sednici kolegijuma ministra odbrane i proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije osim uobičajenog analiziranja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije, posebno je razmatrana realizacije plana nabavke novog naoružanja i vojne opreme, uključujući i opremanje 1.500 vojnika najsavremenijom opremom i naoružanjem.

Paralelno sa prijemom novih profesionalnih vojnika po ugovoru, nastavlja se i sa ulaganjima u poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije i njihovih porodica, poput već povećanih dnevnica, uskoro se očekuje i značajno povećanje zarada, kao i veliki projekat stambene izgradnje, zaključeno je na zajedničkoj sednici kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Povezane vesti