Delegacije veteranskih udruženja u poseti Generalštabu

Četvrtak, 12.3.2020 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je delegaciju predstavnika Kluba generala i admirala i Udruženja vojnih penzionera Srbije.

Na sastanku je bilo reči o dosadašnjoj saradnji, planovima za naredni period i podršci koju Vojska Srbije pruža ovim udruženjima.

General Mojsilović je goste informisao o ključnim aktivnostima u Vojsci Srbije i naporima koje državno i vojno rukovodstvo ulažu u dalje jačanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Predstavnici udruženja su predstavili svoje aktivnosti i, u kontekstu priprema za izradu novog zakona o Vojsci Srbije, izrazili očekivanja da će novi zakon prepoznati veteranska udruženja i njihove potencijale. 

Klub generala i admirala Srbije je strukovno udruženje formirano radi očuvanja i negovanja slobodarskih tradicija, očuvanja ugleda generala i admirala, doprinosa odbrambenoj sposobnosti Srbije i ostvarivanja kulturnih, naučnih i drugih potreba.

Udruženje vojnih penzionera Srbije pruža pomoć vojnim penzionerima u ostvarivanju njihovih osnovnih prava, inicira rešavanje problema i donošenje propisa radi poboljšanja materijalnog položaja i ostvaruje saradnju sa Vojskom Srbije, drugim institucijama i srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Povezane vesti