Obilazak vojnika na služenju vojnog roka

Petak, 18.9.2020 | Obuka
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2020“, koji su na osnovnoj individualnoj obuci u Trećem centru za obuku u leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“.

Uvežbavanje strojevih radnji, orijentacija, prva pomoć, rukovanje automatskom puškom i pripreme za gađanje, segmenti su obuke koju prolaze vojnici septembarske generacije i koji su danas prikazani ministru odbrane.

— Pripadnici septembarske klase vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka pokazuju veliki entuzijazam, pripremaju se za zakletvu i još jednom će obradovati Srbiju svojim znanjem, posvećenošću, ljubavlju prema svojoj zemlji i vojničkom pozivu. Većina njih hoće da ostane u Vojsci Srbije — istakao je ministar Vulin nakon obilaska vojnika.

Ministar odbrane naglašava da posebno raduje i čini ponosnim to što je ovo najveći odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka u proteklih pet godina i poručuje da čak ni koronavirus nije uspeo da spreči ovako sjajnu klasu momaka i devojaka da služe svojoj zemlji.

— Dok imamo ovakve generacije, dok se ovako pripremamo i obučavamo, Srbija može da bude sigurna da će biti slobodna i samostalna kao što je uvek i bila — rekao je ministar Vulin.

Osnovna obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2020“ trajaće do polovine oktobra, nakon čega sledi premeštaj u specijalističke centre, gde će pohađati specijalističku individualnu obuku.

Povezane vesti