Uoči pravoslavne Nove godine, ministar odbrane i načelnik Generalštaba, obišli dežurne snage u sistemu PVO

Ponedeljak, 14.1.2019 | Aktuelnosti

Uoči pravoslavne Nove godine, ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO, obišli su dežurne snage u sistemu PVO u garnizonu Pančevo.

Ministar Vulin: Srbija je mirna, sigurna, čuvana i zaštićena dok je tu njena vojska


Uoči pravoslavne Nove godine, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva  i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, obišli su dežurne snage u sistemu PVO u garnizonu Pančevo.
 
- Svima koji danas praznuju dolazak Nove godine želim ličnu i porodičnu sreću, želim im puno zdravlja i rada, a svim Srbima gde god da slave, da budu srećni, da budu ponosni na svoju Srbiju i da godinu koja je pred nama, provedu radeći i boreći se za Srbiju. Samo ujedinjeni u očuvanju vitalnih nacionalnih ciljeva moći ćemo da budemo dostojni svojih predaka i da ostavimo mirnu, sigurnu i snažnu Srbiju svojim potomcima – istakao je ministar Vulin.

 
Prema njegovim rečima, Vojska Srbije je spremna, tehnički osposobljena, njeni pripadnici su visoko obučeni i visokomotivisani i njihov moral je nesporan.

- Oni svoju zemlju vole i baš zato, Srbija je i ove noći, baš kao što će biti i svake druge noći mirna, sigurna, čuvana i zaštićena dok je tu njena vojska – poručio je ministar Vulin.
 
Načelnik Generalštaba general Mojsilović, nakon obilaska raketne baterije koja je u stalnom borbenom dežurstvu zaštite vazdušnog prostora, čestitao je svim pripadnicima Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti Novu godinu, uz želju da ih prati dobro zdravlje, lična, porodična i vojnička sreća.
 
Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva pukovnik Tiosav Janković, tokom obilaska, informisao je ministra odbrane o osnovnim zadacima te brigade i dežurne raketne baterije u sistemu PVO.
 
- Raketne i samohodne raketne baterije za protivvazduhoplovna dejstva iz sastava 250. raketne brigade nalaze se na redovnom izvršenju zadataka kontrole zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije. Taj zadatak traje 365 dana u godini, 24 časa dnevno i zahteva neprekidnu ispravnost sredstava ratne tehnike i vrhunsku osposobljenost ljudstva. Mi takve ljude i takvu tehniku imamo u brigadi i svakog dana smo spremni da izvršimo svoj zadatak – da zaštitimo vazdušni prostor Republike Srbije – naglasio je pukovnik Janković.
 
Nakon obilaska, nastavak posete protekao je u razgovoru sa pripadnicima dežurne raketne baterije.

Povezane vesti