Završne pripreme za „Čelik 2017“ na poligonu Nikinci

Subota, 6.5.2017 | Obuka

Na poligonu Nikinci u toku su završne pripreme za predstojeću centralnu svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope, koja će se održati u utorak, 9. maja.

Na poligonu Nikinci u toku su završne pripreme za predstojeću centralnu svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope, koja će se održati na tom poligonu u utorak, 9. maja.
 
Ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima, obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji se pripremaju za prikaz.

Pored pripadnika Vojske Srbije, na prikazu će učestvovati i pripadnici policije, a biće prikazana sredstva kojima raspolaže Vojska Srbije, kao i nova sredstva naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR, sa bojevim gađanjem. 
 
Pripreme za svečanost na poligonu Nikinci započele su još krajem februara. U atraktivnom programu biće izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem i prikazano dejstvo tenkova, vazduhoplova i pešadijskog naoružanja. U okviru programa, koji će građani biti u prilici da vide u televizijskom prenosu, biće predstavljen prikaz osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije.
 
Po prvi put široj javnosti biće predstavljen sistem ALAS. Takođe, biće prikazani i višenamenska oklopna vozila "miloš" i "lazar", sistemi "morava" i "oganj" i samohodna haubica "NORA".

Povezane vesti