General Diković čestitao Dan tehničke i saobraćajne službe

Petak, 14.9.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je čestitao praznike pripadnicima tehničke i saobraćajne službe.

Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA TEHNIČKE SLUŽBE,
 POVODOM 15. SEPTEMBRA - DANA SLUŽBE

Povodom 15. septembra – Dana tehničke službe, pripadnicima tehničke službe čestitam praznik. 

Davne 1891. godine, kada je na taj dan započeta proizvodnja bezdimnog baruta u barutani ,,Obilićevo” kod Kruševca, Srbija je ubrzano utabala staze razvoja vojne industrije što je rezultiralo pobedom u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu.

Zahvaljujući profesionalnom, odgovornom i kvalitetnom izvršavanju postavljenih zadataka doprinosite unapređenju kako vaše službe, tako i modernizacije naoružanja i vojne opreme i logističke podrške Vojske Srbije u celini.

Čestitajući Dan službe, želim vam puno uspeha u radu uveren da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati zadatke koji su vam povereni.  


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Ljubiša Diković


Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA SAOBRAĆAJNE SLUŽBE,
 POVODOM 15. SEPTEMBRA - DANA SLUŽBE

Povodom 15. septembra – Dana saobraćajne službe, pripadnicima saobraćajne službe čestitam praznik. 

Ove godine proslavljate jubilej – 110 godina saobraćajne službe u vojsci. Toga dana 1908. godine, Ukazom kralja Petra I Karađorđevića formirana je saobraćajna služba. 

Tokom dugog perioda postojanja potvrdili ste da logistička podrška Vojske nije održiva i funkcionalna bez aktivnog i bezbednog angažovanja transportnih kapaciteta.

Zahvaljujući profesionalnom, odgovornom i kvalitetnom izvršavanju postavljenih zadataka doprinosite unapređenju kako vaše službe, tako i operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije u celini.

Čestitajući jubilej, želim vam puno uspeha u daljem radu uveren da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati zadatke koji su vam povereni.  


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Ljubiša Diković

Povezane vesti