Načelnik Generalštaba s delegacijom službe VOJ

Četvrtak, 14.6.2018 | Aktivnosti NGŠ

Povodom 18. juna – Dana službe vazdušnog osmatranja i javljanja, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu delegaciju te službe.

Delegaciju je predvodio komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Predrag Đorđević, a prijemu su prisustvovali zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Sava Milenković i pukovnik Miroljub Mićić iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba.

Ističući da su pripadnici ove službe, svojim iskustvom i obučenošću, značajno doprineli operativnim sposobnostima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general Diković je izrazio uverenje da će i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati sve zadatke u cilju uspešnog funkcionisanja sistema vazdušnog osmatranja i javljanja.

Dan službe VOJ – 18. jun obeležava se u znak sećanja na isti datum 1915. godine, kad je srpska vrhovna komanda izdala naređenje da se oforme stalne osmatračke signalne stanice, radi označavanja pravca leta neprijateljskih aviona. Na osnovu toga samo u tadašnjoj Trećoj armiji formirano je više stanica na rejonima Drinske, Timočke i Kombinovane divizije.

Povezane vesti