General Bartman položio venac na Avali

Četvrtak, 6.9.2018 | Međunarodna saradnja

U nastavku posete Republici Srbiji, komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Mark Bartman položio je jutros venac kraj Spomenika neznanom junaku na Avali.

Polaganju venca prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji je u pratnji gosta iz Sjedinjenih Američkih Država izvršio smotru počasne čete Garde.

General Bartman je upisao u spomen-knjigu: „U čast svih patriota koji su se žrtvovali za svoju zemlju.“

Delegacija Nacionalne garde Ohaja prisustvovala je danas i zajedničkim aktivnostima verskih službi Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja u kasarni „Dedinje“, o okviru kjojih su gosti obišli bogoslužbeni prostor i Spomen-sobu Garde. Načelnik odeljenja za veru Uprave za ljudske resurse Generalštaba VS pukovnik Saša Milutinović je održao predavanje o uspostavljanju Verske službe u Vojsci  Srbije, dok je pukovnik Andrju Akvin iz Nacionalne garde Ohaja govorio o Specifičnostima odnosa komandanta i vojnog sveštenika u oružanim snagama SAD.

Delegacija Nacionalne garde Ohaja, sastaće se danas sa predstavnicima Uprave za vojnog zdravstvo na Vojnomedicinskoj akademiji, a u Nišu će ih sutra primiti komandant Kopnene vojske, nakon čega će obići Vojnu bolnicu u Nišu. General Bartman, sa delegacijom prisustvovaće u petak, potpisivanju Memoranduma o bratimljenju Kraljeva i Južnog Juklida, a u subotu će prisustvovati svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije koja će održati na platou ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

Povezane vesti