Ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju Ujedinjenih nacija u Libanu

Ponedeljak, 3.6.2019 | Multinacionalne operacije
Sto trideset pripadnika pešadijske čete iz sastava Druge brigade kopnene vojske, 33 lica iz voda za zaštitu snaga iz jedinica Komande za obuku i 12 štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku narednih šest meseci biće angažovani u misiji očuvanja mira u Libanu.

Obraćajući se prisutnima na svečanom ispraćaju u Domu Vojske Srbije u Kraljevu, general Mojsilović je istakao da je uveren da će pripadnici ovog kontingenta uspešno realizovati sve zadatke u zoni operacije i dostojno predstavljati Republiku Srbiju i njenu vojsku, imajući u vidu rezultate koje su postigli na obuci i tokom priprema za misiju.

Načelnik Generalštaba je uručio državne zastave komandiru pešadijske čete majoru Igoru Kočoviću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Tihomiru Lužaninu. Zahvaljujući na ukazanoj časti, major Kočović i kapetan Lužanin su, u ime pripadnika kontingenta, istakli da će zastavu časno nositi, ponosni jer predstavljaju Vojsku Srbije.

Današnjem ispraćaju su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, predstavnici MUP-a, lokalnih samouprava i verskih zajednica, članovi porodica pripadnika pešadijske čete i voda za zaštitu snaga i brojni gosti.

U devet mirovnih operacija širom sveta trenutno su angažovana 282 pripadnika Vojske Srbije.

Povezane vesti