Obilazak vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka

Utorak, 5.5.2020 | Iz jedinica
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2020“ u Trećem centru za obuku Komande za obuku, u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu.

Nakon obilaska Centra i prikaza obuke vojnika, ministar Vulin je izjavio:

— Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, a na predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Mojsilovića, svi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martovskoj klasi biće vanredno unapređeni za po jedan čin. Ova deca su to zaslužila i svako od njih je dao ogroman doprinos u borbi protiv kovid-19, nameštali su privremene bolnice, radili sve što se od njih očekivalo, nisu pitali ni za radno vreme, ni kada će ići kući.
 
— Na ovaj način Vojska Srbije im se odužuje i na ovaj način Vojska Srbije pokazuje koliko ih ceni. Preko 200 vojnika, više od 80 procenata svih onih koji su bili na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martu, odlučilo je da svoju karijeru nastavi u Vojsci Srbije. Veći kompliment Vojska Srbije nije mogla da dobije i veći kompliment njihove starešine nisu mogle da dobiju, a država Srbija teško da je mogla da dobije bolju vest — istakao je ministar Vulin.
 
Budućnost Srbije i sloboda Srbije, zaključio je ministar odbrane, sigurna je i izvesna kada imamo ovakvu vojsku i ovakve starešine.
 
Tokom obilaska, ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, koji su izveli pripremu za izvršenje gađanja automatskom puškom 7,62 mm, obuku u korišćenju ručnog raketnog bacača 64 mm M80, snajperske puške 7.9 mm i puškomitraljeza 7,62 mm, kao i savlađivanju taktičke staze.

Povezane vesti