Plakete za najbolje na prvom međunarodnom takmičenju vojnih vozača

Petak, 18.5.2018 | Međunarodna saradnja

Svečanom ceremonijom i dodelom priznanja za najbolje učesnike danas je, u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“, završeno prvo međunarodno takmičenje vojnih vozača.

U kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ danas je održana ceremonija svečanog zatvaranja prvog međunarodnog takmičenja vojnih vozača, kojoj su prisustvovali načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković, zamenik komadanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, rukovodstvo takmičenja, sudijski aparat, takmičari i gosti.
 
U ekipnom plasmanu, na pobedničko postolje popeli su se predstavnici Vojske Srbije, drugo mesto je pripalo predstavnicima Oružanih snaga Ruske Federacije, a treće mesto u ekipnom takmičenju je zauzela Austrija.
 
Najboljim ekipama pobedničke pehare uručio je general Ninković, a uz čestitke pobednicima takmičenja u pojedinačnom i ekipnom plasmanu, general Ninković je zahvalio na učešću ekipama Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Ruske Federacije.
 
- Hvala vam na pohvalama i predlozima kako da unapredimo ovo takmičenje, jer nam je cilj da ubuduće bude još bolje. Nadamo se, takođe, da ćete vašim kolegama, koji ove godine nisu učestvovali na takmičenju, preneti iskustva koja ste ovde stekli. Ovom prilikom bih najavio da nas naredne godine očekuje drugo Međunarodno takmičenje vojnih vozača – naglasio je general Ninković izražavajući zahvalnost pripadnicima Vojske Srbije koji su doprineli da ovogodišnje takmičenje bude uspešno realizovano.
 
Za najboljeg vozača takmičenja na autodromu „Beranovac“ proglašen je desetar Slobodan Milašinović, drugo mesto je osvojio, takođe, pripadnik Vojske Srbije desetar Borivoje Pešaković, dok je treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo Evdokimov Maksim Viktorovič iz ekipe Oružanih snaga Ruske Federacije. Najboljim vozačima plakete je, na današnjoj ceremoniji, uručio general Radivojević.
 
Organizator ovogodišnjeg takmičenja bili su Komanda za obuku i Uprava za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, a svoje vozačke veštine odmerilo je devet ekipa i 18 takmičara iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske.

Povezane vesti