Vaskršnja poseta ministra odbrane jedinicama Vojske Srbije

Nedelja, 16.4.2017 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je na Vaskrs pripadnike vojske i policije na posednutom objektu “Kozjak” i pripadnike vojske na posednutom objektu “Ševadske livade”.

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je na Vaskrs pripadnike vojske i policije angažovane na posednutom objektu “Kozjak”, na granici sa Republikom Makedonijom, i pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na posednutom objektu “Ševadske livade”, u Kopnenoj zoni bezbedosti.
 
Na posednutom objektu „Kozjak“, koji se nalazi u sektoru A i pokriva 104 kilometra državne granice, ministra Đorđevića je dočekao komandant Zajedničkih snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković. On je upoznao ministra sa zadacima koje pripadnici vojske i policije obavljaju od početka angažovanja u julu prošle godine. Pored sprečavanja ilegalnog ulaska i krijumčarenja migranata oni se staraju i o bezbednosti građana i zaštiti njihove imovine. General Janković je istako da je do sada više od 20000 migranata sprečeno da ilegalno uđu na teritoriju Srbije. Otkriven je i sprečen 121 pokušaj krijumčarenja i uhvaćeno 139 krijumčara. U poslednjih 20 dana, koliko traje angažovanje smene koja je dočekala ministra Đorđevića, primećeno je povećano kretanje migranata u suprotnom pravcu, ka Republici Makedoniji.
 
Nakon kucanja uskršnjim jajima, ministar je razgovarao sa pripadnicima Vojske i MUP-a koji borave u posednutom objektu o mogućnostima unapređenja uslova koje imaju u toj bazi.
 
Na posednutom objektu “Ševadske livade“, ministra je dočekao pukovnik Predrag Grbić, komandant 3. brigade Kopnene vojske.
 
Ministar je obišao bazu a potom u razgovru sa profesionalnim vojnicima, podoficirima i oficirima najavio da se intenzivno radi na poboljšanju njihovih materijalnih uslova, pre svega na povećanju plata, koje neće biti linearno već će profesionalni vojnici i podoficiri dobiti veće povećanje a oficiri viših činova manje.
 
- Danas smo posetili dve baze i uverili se da vojska i policija rade i na praznik svoj posao, kao i svaki drugi dan, i da građani Srbije mogu da budu spokojni kada je u pitanju njihova bezbednost. Želeo bih da im se svima zahvalim na tome što rade u ime svih građana i u ime Ministarstva odbrane i Vlade Republike Srbije i da im poželim sve najbolje, rekao je minister Đorđević nakon posete bazama. 

Povezane vesti