Obuka vojnika pešadije na služenju vojnog roka

Ponedeljak, 3.8.2020 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu u toku je intenzivna individualna obuka vojnika pešadijske specijalnosti koji su služenje vojnog roka započeli u junu ove godine.

Reč je o specijalističkoj obuci, tokom koje se vojnici obučavaju za izvođenje taktičkih radnji u okviru grupe i odeljenja u napadu i odbrani, te za izvršavanje zadataka u sastavu izviđačke patrole. Programom obuke je predviđeno da vojnici savladaju rukovanje puškomitraljezom, ručnim raketnim bacačem, poluautomatskim i automatskim pištoljem i snajperskom puškom. 

Vojnici su prethodno, tokom osnovne individualne obuke, prošli sadržaje iz taktičke i strojeve obuke, upoznali karakteristike ličnog naoružanja i obučili se za preduzimanje mera zaštite i pravilno pružanje prve pomoći.

U narednom periodu očekuje ih realizacija bojevih gađanja iz različitog pešadijskog naoružanja i fizička provera, kada će vojnici demonstrirati trenutno stanje obučenosti i psihofizičkih sposobnosti za izvršenje zadataka u uslovima povećanih naprezanja.

Povezane vesti