Čestitka predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana Kopnene vojske

Petak, 15.11.2019 | Kultura i tradicija

Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar — Dan vida.

Nastavljajući tradiciju dugu više od jednog veka, kao pripadnici najbrojnijeg vida Vojske Srbije, potvrđujete tradicionalne vrednosti našeg naroda, ispisujući stranice naše nacionalne istorije svetlim slovima. Tako i danas Vojska Srbije u savremenim i novonastalim okolnostima nastavlja svoju dužnost služenja Srbiji.

Jedinice Kopnene vojske realizuju postavljene zadatke i postižu zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju pripadnika svoga vida i drugih subjekata odbrane i bezbednosti naše zemlje. Pokazali ste dobru volju i ispoljili spremnost da iskoristite mogućnosti u modernizaciji i osavremenjavanju jedinica Kopnene vojske.

Stalni ekonomski napredak naše zemlje otvoriće nam nove mogućnosti da nastavimo sa modernizacijom naše vojske. Naš zajednički cilj je da Vojska Srbije bude najbolje obučena, opremljena i visokoprofesionalna.

Obučena, opremljena i visokoprofesionalna vojska predstavlja okosnicu sistema odbrane Republike Srbije, ne čineći pretnju bilo kome.

Siguran sam da ćete i u narednom periodu savesno i profesionalno izvršavati postavljene zadatke kao i da ćete ostvarivati zapažene rezultate na svim poljima.

Uz želju da u tome uspete, na ponos i čast Otadzbine, čestitam vam praznik!

Povezane vesti