Vežba podržana računarskim simulacijama „Blokada 2020“

Utorak, 15.9.2020 | Obuka
U Centru za obuku putem simulacija pripadnici Petog bataljona vojne policije ove nedelje realizuju vežbu podržanu računarskim simulacijama „Blokada 2020“.

Na vežbi, u kojoj učestvuju i pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Crvenog krsta Srbije i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, stvoreni su uslovi da komanda Petog bataljona vojne policije uvežbava planiranje, organizovanje i izvođenje blokade okruženja i uništenja diverzantske grupe u uslovima simuliranog okruženja.

Učesnike vežbe danas je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da Vojska Srbije koristi moderne tehnologije kako bi svoje pripadnike pripremila za što bolje izvršenje zadataka.

— Samo ono što vojnik nauči u miru, može da uradi u ratu. Vojska Srbije koristi sve mogućnosti, a posebno najnovije tehnologije kako bi pripremila svoje pripadnike za obavljanje najsloženijih i najkomplikovanijih zadataka. Vojska Srbije se priprema, organizuje, vežba i svaka veština i sposobnost koju usvoji i osvoji, veoma je važna za jačanje naše borbene gotovosti. Vojska Srbije će uvek na prvom mestu, raditi na osposobljavanju svojih pripadnika, a nabavljanjem novih softvera i nove opreme bićemo samo još bliži i približniji drugim, velikim armijama sveta — poručio je ministar Vulin.

Vežbe podržane računarskim simulacijama važan su oblik praktične obuke komandi i jedinica u Vojsci Srbije. Realizacijom vežbi u simuliranom okruženju u Centru za obuku putem simulacija, jedinice Vojske Srbije stiču iskustvo u izvođenju vežbi na savremen način, uz realno okruženje i minimalni utrošak materijalnih resursa, što doprinosi unapređenju obuke i osposobljenosti komandi i jedinica.

Povezane vesti