Čestitka povodom Dana sanitetske službe

Ponedeljak, 29.7.2019 | Kultura i tradicija

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio je čestitku pripadnicima sanitetske službe povodom 30. jula — Dana službe.


ČESTITKA PRIPADNICIMA SANITETSKE SLUŽBE POVODOM  30. JULA – DANA SLUŽBE


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, pripadnicima sanitetske službe čestitam 30. jul – Dan službe. 

Praznik proslavljate u znak sećanja na 1839. godinu, kada je postavljen prvi štabni doktor – načelnik saniteta, koji predstavlja prvi zvanični dokument o radu vojne sanitetske službe. 

Ove godine proslavljate jubilej – 180 godina od uspostavljanja sanitetske službe, čime se malo koja vojska u svetu može pohvaliti.

Nesebičnim zalaganjem, stručnošću, uspešnim rezultatima i pre svega lekarskoj etici na visokom nivou, opravdavate poverenje koje uživate u Vojsci Srbije i društvu u celini.

Angažovanjem sanitetskih timova u multinacionalnim operacijama i razmenom iskustava postigli ste da sanitetska služba bude savremeno i funkcionalno organizovana i tako bude prepoznatljiva kako u zemlji tako i u svetu.

Čestitam vam jubilej, uveren da ćete se i ubuduće uspešno suočavati sa izazovima koje vaš poziv bude postavljao i time jačati službu i sistem odbrane u celini.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti