Zvanična poseta načelnika Generalštaba Slovenačke vojske

Petak, 9.7.2021 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Slovenačke vojske general-major Robert Glavaš boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

General Glavaš je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, dometima bilateralne vojne saradnje i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

Uz ocenu da je dosadašnja saradnja bila raznovrsna i sadržajna, na sastanku je istaknuto da zajedničke aktivnosti daju poseban kvalitet saradnji, jer doprinose razvoju poverenja i unapređenju ukupnih odnosa i utiču na dostizanje interoperabilnosti i podizanje nivoa operativnih sposobnosti obeju strana.

U nastavku posete, načelnika Generalštaba Slovenačke vojske primio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

General Glavaš će sutra prisustvovati komemorativnoj svečanosti povodom obeležavanja 110 godina od pogibije Edvarda Rusjana, prvog slovenačkog pilota i konstruktora, koji je poginuo kada se njegov avion srušio kraj bedema Beogradske tvrđave. U letačkom delu programa ove manifestacije učestvovaće i avioni tipa „lasta“ iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Povezane vesti