General Diković s oficirima koji su završili školovanje u inostranstvu

Sreda, 12.9.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa oficirima koji su, ove godine, završili najviša vojna usavršavanja u inostranstvu i oficirima koji se upućuju na Generalštabno usavršavanje u inostranstvo.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ sa oficirima koji su, ove godine, završili Generalštabno i Komandno-štabno usavršavanje i Visoke studije bezbednosti i odbrane u inostranstvu, i sa oficirima koji se, u narednom periodu, upućuju na Generalštabno usavršavanje u Italiji i Francuskoj.

Uz čestitke oficirima koji su završili školovanje u inostranstvu i želje za uspešno školovanje oficirima koji će se u narednom periodu usavršavati u inostranstvu, general Diković je ukazao na dugu tradiciju školovanja i usavršavanja naših oficira na stranim vojnim školama ističući da je među njima dosta njih imalo istaknutu ulogu u srpskoj vojsci pogotovo u vreme ratova.

Načelnik Generalštaba je takođe istakao da starešine koje su se školovale u međunarodnom okruženju za najodgovornije dužnosti u Vojsci Srbije, treba da, uz mudar pristup i uz sveobuhvatnu analizu, stečena znanja i pozitivna iskustva primene u cilju unapređenja organizacije i funkcionisanja Vojske Srbije.

Visoke studije bezbednosti završio je jedan pukovnik Vojske Srbije, školovanje ranga Generalštabnog usavršavanja u inostranstvu ove godine završila su tri potpukovnika, dok su četiri majora završila Komandno-štabno usavršavanje. Oni su znanja i iskustva sticali u Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Rusiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj. Ove godine na Generalštabno usavršavanje u Italiji i Francuskoj odlaze dva potpukovnika Vojske Srbije.

Povezane vesti