Uspeh strelaca Vojske Srbije na prvenstvu u Švajcarskoj

Utorak, 5.6.2018 | Sport u Vojsci

Pripadnici Vojske Srbije ostvarili su odlične rezultate na danas završenom 50. Svetskom vojnom prvenstvu u streljaštvu, koje je održano u Tunu u Švajcarskoj u organizaciji Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM).

Dobrim gađanjem pištoljem u disciplini brza paljba potporučnik Tamara Đorđević i zastavnik prve klase Saša Mudrinić plasirali su se u finale Svetskog prvenstva.

Svoj prvi plasman u finale na međunarodnim takmičenjima seniorka na pištolju Tamara Đorđević je ostvarila novim ličnim rekordom sa rezultatom od 541 kruga (276 precizna i 265 brza paljba). 

Državni rekorder na pištolju Saša Mudrinić se sa upucanih 565 krugova (285 precizna i 280 brza paljba) takođe plasirao u finale.

Potporučnik Tamara Đorđević i zastavnik prve klase Saša Mudrinić izborili su finala i u disciplini precizna paljba pištoljem na 25 metara.

Srbiju su na 50. Svetskom vojnom prvenstvu u streljaštvu predstavljali potporučnici Tamara Đorđević i Petar Nikolić, zastavnik prve klase Saša Mudrinić i kadet Srđan Matović, a šef delegacije Vojske Srbije je bio pukovnik Dejan Kurtov.
Ključne reči

Povezane vesti