General Diković završio obilazak kontingenta Vojske Srbije u Libanu

Utorak, 12.12.2017 | Multinacionalne operacije

U nastavku obilaska našeg kontingeta angažovanog u Libanu načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković sastao se danas u Komandi misije Unifil sa komandantom snaga general-majorom Majklom Berijem.

U nastavku obilaska našeg kontingeta angažovanog u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastao se danas u Komandi misije Unifil sa komandantom snaga i šefom misije general-majorom Majklom Berijem.

Dvojica generala razgovarala su o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u Libanu i na Bliskom Istoku, proceni razvoja situacije u misiji u narednom periodu, a razmotrili su i koncept angažovanja kontingenta Vojske Srbije u misiji.

General Diković obišao je i Komandu Sektora Zapad gde je, o situaciji u ovom sektoru i angažovanju pripadnika Vojske Srbije, razgovarao sa komandantom sektora brigadnim generalom Rodolfom Sgangom.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, sa delegacijom, potom je obišao pripadnike voda za zaštitu snaga koji izvršavaju zadatke u sastavu italijanskog kontingenta u Sektoru Zapad, kojima je odao priznanje na profesionalnom izvršavanju zadataka i izrazio zadovoljstvo utiskom koji su mu preneli pretpostavljeni u Komandi misije i komandama sektora o izuzetno profesionalnom izvršavanju zadataka i obučenosti naših vojnika angažovanih u misiji Unifil.

U završnom delu posete delegacija Vojske Srbije je obišla i pravoslavni manastir Sveti Mamant u Der Mimesu. 

Povezane vesti