Obilazak Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Petak, 6.11.2020 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
 
O stanju i ključnim zadacima ovog vida Vojske Srbije ministru Stefanoviću je referisao komandant RV i PVO general-major Duško Žarković. Nakon sastanka ministar Stefanović je istakao da je posebna čast i zadovoljstvo što je u prilici da se upozna sa svim onim što radi komanda našeg Ratnog vazduhoplovstva, kao i svim što su, uz podršku predsednika Vučića, uložili naša Vojska i Ministarstvo odbrane u modernizaciju RV i PVO.

Ministar Stefanović je rekao da će se investicije u naše Ratno vazduhoplovstvo nastaviti i da je to zadatak za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, kao i popularizacija vojničkog poziva, pre svega kada je reč o mladim pilotima.
 
On je izrazio zadovoljstvo što je tokom današnjeg susreta video izuzetnu posvećenost pripadnika RV i PVO ističući da je reč o ljudima koji 24 sata brinu o bezbednosti našeg neba.
 
– Nadam se da ću uspeti u saradnji sa njima, sa generalom Mojsilovićem i sa drugim ljudima iz Vojske Srbije, da učinim da napravimo još jedan korak napred i da sve ono što smo dobili kao zadatak od predsednika Vučića ispunimo i učinimo da Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana budu još snažniji i moćniji u zaštiti naše zemlje – poručio je ministar Stefanović.

Povezane vesti