Poseta delegacije Generalnog inspektorata Sistema odbrane Izraela

Četvrtak, 6.9.2018 | Međunarodna saradnja

U okviru uzvratne posete, predviđene Planom bilateralne saradnje sa državom Izrael, danas je u kasarni „Banjica 2“ održan prijem kod načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića za delegaciju Generalnog Inspektorata Sistema odbrane Izraela.

U okviru uzvratne posete, predviđene Planom bilateralne saradnje sa državom Izrael, danas je u kasarni „Banjica 2“ održan prijem kod načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića za delegaciju Generalnog Inspektorata Sistema odbrane Izraela, predvođenu generalnim inspektorom brigadnim generalom u penziji Eitanom Dahanom.

Cilj posete, koja je trajala od 2. do 6. septembra,  bio je nastavak ekspertskih razgovora u oblasti inspekcijskog nadzora, te je tokom proteklih dana domaćin gostima iz Izraela bio direktor Inspektorata odbrane general-major dr Goran Radovanović.

Osim stručnih razgovora i razmene iskustava dva inspektorata, izraelska delegacija je bila u prilici da se upozna sa misijom i zadacima Vojske Srbije.

Razgovarajući danas o aktuelnim izazovima, rizicima i pretnjama bezbednosti na globalnom nivou, generali Diković i Dahan su naglasili da vojska uvek mora biti spremna za adekvatan odgovor na iste.

Ističući tradiconalno prijateljske odnose dveju zemalja načelnik Generalštaba je izrazio nadu da će ova poseta doprineti još boljim odnosima i unapređenju saradnje dveju vojski.

Za vreme boravka u Srbiji delegacija Izraela je obišla bazu „Jug“, Rečnu flotilu, kompaniju „Sloboda“ a.d. Čačak, kulturno-istorijske znamenitosti Republike Srbije u Nišu i Smederevu i bila gost gradskih vlasti grada Smedereva.

Povezane vesti