Obuka polaznika Osnovnog kursa za podoficire

Petak, 26.2.2021 | Obuka
U Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Milunka Savić“ u toku je 17. Osnovni kurs za  podoficire, na kojem se profesionalni vojnici iz svih jedinica Vojske Srbije osposobljavaju za komandovanje grupom, timom i odeljenjem.

Na ovaj kurs se upućuju samo najbolji vojnici koji su završili Liderski kurs, a prethodno su se dokazali radom i zalaganjem na vojničkim dužnostima u svojim jedinicama.

Obuka obuhvata zajednički, specijalistički i modul stažiranja, a realizuje se kroz predmete poput liderstva, poznavanja opšte-vojnih propisa, morala vojske, metodike izvođenja obuke, strojeve obuke, vojne topografije, taktičke obuke, vatrene i fizičke obuke.

U ovom periodu obučavanja vojnici usvajaju neophodna vojno-stručna znanja i veštine za pravilno i sigurno komandovanje taktičkim jedinicama ranga odeljenja, čime formiraju bazu za dalje stručno usavršavanje u toku karijere. 

Vojnici koji uspešno završe Osnovni kurs za podoficire biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti