Obilazak dela jedinica Vojske Srbije u garnizonu Niš

Petak, 6.11.2020 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je juče u Nišu Komandu Kopene vojske i 63. padobransku brigadu.

Prilikom obilaska Komande Kopnene vojske, o težišnim zadacima tog operativnog sastava Vojske Srbije i planovima za naredni period ministru odbrane je referisao komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Na niškom vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ ministru odbrane je o nameni, zadacima i trenutnom angažovanju 63. padobranske brigade referisao komandant brigade pukovnik Nenad Zonić. Ministar odbrane je u toku obilaska prisustvovao prikazu dela sposobnosti jedinice.

Ministar Stefanović je prilikom obilaska istakao da će se i u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem standarda pripadnika Vojske Srbije i opremanjem jedinica savremenim naoružanjem i vojnom opremom. On je naglasio da je veoma važno da pripadnici Vojske Srbije osećaju da je njihova država uvek uz njih, da vodi računa i o njihovom standardu i o njihovom opremanju, a da oni svojim radom i požrtvovanjem pokažu da su istinski uz svoj narod i uz svoju Srbiju.

Povezane vesti