Promocija knjige „Nebo na dlanu – vek vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja“

Utorak, 28.11.2017 | Kultura i tradicija

Knjiga „Nebo na dlanu – vek vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja“ autora pukovnika u penziji Rajice Boškovića predstavljena je juče u svečanoj sali Doma Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Knjiga „Nebo na dlanu – vek vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja“ autora, bivšeg komandanta 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, pukovnika u penziji Rajice Boškovića predstavljena je juče u svečanoj sali Doma ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Promociji su prisustvovali penzionisani pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, prijatelji, sponzori i aktivni pripadnici Vojske Srbije i 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja.

Pored autora o samom delu govorio je i recezent bivši načelnik Vojne akademije, general–major Vidosav Kovačević i sadašnji komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Predrag Đorđević.

Kroz svoje izlaganje, autor je upoznao prisutne sa osnovnom idejom pisanja ovakvog, istorijski značajnog dela ispisanog na 670 strana, a ujedno iskoristio je priliku da najzaslužnijim pripadnicima službe vazdušnog osmatranja i javljanja, kao i sponzorima i prijateljima pokloni po jedan primerak knjige.

Promocija je završena obraćanjem izvršnog direktora Službenog glasnika gospodina Petra Arbutine, inače bivšeg vojnika jedinica službe vazdušnog osmatranja i javljanja, koji je knjigu opisao kao nezaboravni deo razvoja ličnosti svakoga ko želi da dodirne nebo.

Povezane vesti